Alessandro Sbrizzi is in Friuli geboren, de Italiaanse regio aan de grens met Oostenrijk en Sloveniė. Na zijn studie "orgel en compositie" aan het Conservatorium te Udine, kwam hij naar Nederland waar hij orgel en klavecimbel studeerde aan het Utrechts Conservatorium. Ook studeerde hij aan de Folkwang Musik Hochschule van Essen (D). Zijn leraren voor orgel waren Lino Falilone en Bernard Winsemius, voor het klavecimbel Siebe Henstra, Andrea Marchiol en Christian Rieger.

Als aanvulling op de reguliere studie, heeft Alessandro deelgenomen aan talloze masterclasses, waaronder de zomercursussen voor barokmuziek gegeven door de Deense klavecinist en dirigent Lars Ulrik Mortensen. Op basis hiervan heeft hij besloten om zich toe te leggen op de uitvoering van de muziek uit de 17de en 18de eeuw.

Alessandro Sbrizzi was winnaar van het orgelconcours in Rome (1999) en finalist in de internationale orgelconcoursen van Dublin (2002) en Amsterdam (Sweelinck Organ Competition, 2005). Hij heeft solo- en kamermuziek recitals gegeven in verschillende Europese landen, in Argentinië en Australië, en speelde met een aantal orkesten mee waaronder de Amsterdam Sinfonietta, het Residentie Orkest en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Tevens, hij heeft de rol van muzikale leider bekleed in opera producties van Händel, Monteverdi, Vivaldi, Hasse en Conti. Een aantal van zijn concerten werden op radio uitgezonden en hij is gastdocent geweest bij het Rotterdamse Conservatorium en de Universiteit Utrecht.

Naast zijn passie voor de muziek, is Alessandro ook liefhebber van wiskunde. Hij volgde een studie in dit vak aan de Universiteit van Utrecht waar hij in 2009 ‘cum laude’ afstudeerde. In 2007 kreeg hij de "Jong Talent Prijs" van de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen uitgereikt “voor zijn uitstekende studieresultaten in dit vakgebied”.